Budgetbeheer Roosendaal

Budgetbeheer Roosendaal

In samenwerking met Fimar Bewindvoering

Budgetbeheer Roosendaal

Budgetbeheer Roosendaal

Voor of na uw traject bewindvoering

Budgetbeheer voordat u onder bewindgesteld bent

Budgetbeheer voordat u onder bewindgesteld bent

Betrouwbare experts met meer dan 15 jaar ervaring

Budgetbeheer, na afloop van bewindvoering

Budgetbeheer, na afloop van bewindvoering

Wij ontzorgen de onderbewindgestelde door alle financiën over te nemen

Veel gestelde vragen

Veelgestelde vragen

Er kunnen behoorlijk wat vragen bij u opkomen als u denkt aan budgetbeheer/bewindvoering. Hieronder staat een lijst met de meest gestelde vragen. Door op de vraag te drukken kunt u het antwoord bekijken.

Nadat u de rechter verzocht heeft onder bewind gesteld te worden, duurt het helaas nog geruime tijd voordat het bewind echt begint. Deurwaarders, incassobureaus en alle andere organisaties zullen dus tot die tijd contact met u opnemen. De rust waar u naar op zoek bent is dus nog even geen realiteit. Dit is echter op te lossen door alvast met ons in zee te gaan en het traject budgetbeheer op te starten.
U kunt bij verschillende instanties terecht voor Budgetbeheer. Wij bieden dit echter aan in combinatie met bewindvoering. Wij hebben als speerpunten transparantie en snelheid. Dit houdt in dat u binnen enkele dagen al een intakegesprek heeft en dat u tijdens het traject op elk moment uw dossier online kunt inzien.
U bent altijd op tijd. Echter nog langer wachten met de aanvraag budgetbeheer/bewindvoering zorgt voor extra kosten. Wacht u dus niet te lang en onderneem actie!
Als u geen schulden heeft dan is dit mogelijk, maar misschien niet wenselijk. Dit hangt van uw situatie af. Overlegt u dit door even contact met ons op te nemen.
Als het niet lukt om samen met een schuldhulpverlener tot een oplossing te komen met schuldeisers, dan wordt de rechter gevraagd om een oplossing: het wettelijke traject via de Wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp). De rechter kan schuldeisers verplichten om mee te werken. Na een periode van 36 tot maximaal 60 maanden worden uw resterende schulden kwijtgescholden. Als u bent toegelaten tot de Wsnp, benoemt de rechter een bewindvoerder die de wettelijke regeling uitvoert. Hij of zij ziet erop toe dat u de spelregels van de Wsnp nakomt. Hij onderzoekt uw situatie en informeert schuldeisers en de rechter-commissaris. U moet de bewindvoerder informeren over alles wat van belang kan zijn voor uw situatie. Tijdens de regeling betaalt u in de regel zelf uw vaste lasten en normale rekeningen. De bewindvoerder berekent voor u een bedrag waarvan u maandelijks moet rondkomen. Dit heet het VTLB, het vrij te laten bedrag. Alle inkomsten boven dit bedrag en eventuele vermogensbestanddelen gaan naar de boedelrekening: een speciale rekening onder beheer van de bewindvoerder. Hiervan worden de schuldeisers betaald en een bijdrage voor de bewindvoerder. Voor meer informatie kunt u kijken op www.wsnp.rvr.org
Budgetbeheer Roosendaal verstrekt geen leningen. Dit omdat wij van mening zijn dat het afsluiten van een lening niet altijd de oplossing is voor uw schuldprobleem. Er is dan namelijk nog steeds een schuld en vaak worden er hoge rentes gevraagd. Dit heeft vaak tot gevolg dat u een groot deel van uw leven bezig bent met het afbetalen van deze lening.
Budgetbeheer Roosendaal kan in veel gevallen wel voorkomen dat u uw huis wordt uitgezet of dat uw inboedel wordt verkocht. Wij treden gelijk na uw aanmelding in contact met de deurwaarder met als doel een regeling te treffen. Uw situatie wordt uitgelegd en er wordt bekeken op welke manier de vordering op korte termijn kan worden terugbetaald. Als u nog redelijk op tijd bent hebben de verschillende partijen vaak wel begrip voor uw situatie. Als de verkoop al binnen een aantal dagen gaat plaatsvinden is de situatie lastiger.Tevens is het mogelijk om, via onze advocaten, een moratorium aan te vragen. Dit laatste kan alleen als u zich aangemeld heeft bij ons. Een advocaat zal u hierbij helpen.
In tegenstelling tot veel andere instellingen heeft Budgetbeheer Roosendaal géén wachttijden. U kunt dezelfde week of de week erna nog bij ons terecht, wat geldt voor alle bij ons . Na het entreegesprek wordt er gelijk een dossier aangemaakt en uw schuldeisers worden op de hoogte gesteld van de aanmelding. Omdat het eerste gesprek erg uitgebreid is, is het mogelijk om zo snel alles in gang te zetten. U krijgt na het entreegesprek gelijk een budgetplan mee naar huis en er kan al verteld worden wat het plan van aanpak zal zijn. Verder werkt Budgetbeheer Roosendaal met speciale software die ons in staat stelt om goed en snel het gehele proces te monitoren. Doordat Budgetbeheer Roosendaal werkt met persoonlijke zaakbehandelaars die ondersteund worden door andere medewerkers kunnen we u altijd goed en snel van dienst zijn.
Bij Budgetbeheer Roosendaal wordt altijd gekeken naar uw persoonlijke situatie. De auto hoeft niet per definitie verkocht te worden. OP het moment dat u onder bewind gesteld gaat worden zal Fimar bewindvoering bekijken of u uw auto kan behouden.
Als u zes maanden of meer achterstand heeft bij uw zorgverzekering dan wordt u aangemeld als wanbetaler bij CAK. U betaalt daarom vanaf nu een hogere premie aan het CAK, totdat u uw schuld aan uw zorgverzekeraar heeft afgelost. U blijft wel (basis-)verzekerd bij uw eigen zorgverzekeraar. Inning van deze bedragen gaat via uw werkgever, de uitkeringsinstantie of het CAK. De aanmelding bij CAK kan stop gezet worden als u de gehele schuld heeft betaald. Als u een budgetbeheerder zoals Budgetbeheer Roosendaal inschakelt, dan kan deze een stabilisatieovereenkomst overleggen, waardoor er ook een afmelding kan plaatsvinden.
Created by POLLEX'   |   Credits   |   Sitemap
Call Now Button